Bijbels en christelijke lectuur

In onze webwinkel kunt een keuze maken uit ca. 200 bijbels, bijbelstudieboekjes en boeken over het christelijke geloof. Maak een keuze uit de lijst van talen in de kolom links.

Wilt u informatie over Bijbelvertalingen in Arabisch en Farsi (voor Iraniers en Afghanen) voordat u een keus maakt welke vertaling u het beste kunt gebruiken, bekijk dan eerst het document Informatie over Bijbelvertalingen in Arabisch of Informatie over Bijbelvertalingen in Farsi.

Zoekt u als christen boeken over de islam en het omgaan met moslims, kijk dan bij onze webwinkel Publicaties.

U betaalt eenvoudig via iDeal direct met uw eigen bankrekening, dat bespaart ons veel kosten en moeite. Leveringen naar het buitenland is alleen mogelijk na overleg vooraf.

Koopt u lectuur voor een ander? Bedenk dan dat niet alle sprekers van een taal, deze ook kunnen lezen. Dit geldt met name voor de Koerdische talen in Turkije en de Tamazight (Berber) dialecten in de Maghreb (westelijke deel van Noord-Afrika). Audio en videomaterialen zijn dan een goed alternatief. Hieronder ziet u een geografisch overzicht van de diverse Koerdische talen. 

Koerdische talen

Hieronder ook een kaartje van de Berberdialecten in Noord-Afrika (in gekleurde gebieden - in het grijze deel wordt Arabisch gesproken).
-Tarifit (geel): in het noordelijke berggebied. De meeste Marokkanen in Nederland komen hier vandaan.
-Tamazight (rood): in het Centrale Atlas gebied. Verwarrend is dat Tamazight ook wordt gebruikt als verzamelnaam voor de Berberdialecten.
-Tashelhit (groen): ook wel Shilha, in het zuiden.
In Algerije wonen veel Kabyle Berbers (paars gebied; hun taal: Taqbaylit). Toearegs wonen in een groot deel van de Sahara (het blauwe gebied).