Downloads en links naar lectuur in diverse talen

Vertaalde liturgieën en waardevolle lectuur over het Evangelie voor mensen met een moslimachtergrond in het Arabisch, Farsi, Marokkaans, Nederlands, Somali - Turks - etc. gratis te downloaden of te bestellen via onderstaande links.

Films en aps in veel verschillende talen

Gratis downloads en apps van de bekende films over het leven van Jezus op basis van het Lukas-evangelie en vanuit het gezichtspunt van Magdalena via

http://www.jesusfilmmedia.org/search?type=language&langid=1269

De film is in Nederland te koop bij LifeShop in een versie met 16 talen van moslimmigranten:  

Marokkaans

Men kan de film over 'het leven van onze Heer Jezus" حياة سيدنا عيسى المسيح in Marokkaans (Arabisch en Berber/Tarifit) aanvragen. De DVD biedt de film in 16 talen. Arabisch (klassiek, Algerijns, Egyptisch, Marokkaans, Mauretanisch en Tunesisch). Noord-Afrikaans (Chaouia, Kabyle, Tashelhit, Tamazicht en Tarifit). Europees (Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans). De film kan alleen besteld worden via een emailbericht. Vermeld dan: 'Jezusfilm in 16 talen'.

Nederlands

Aan mijn moslimvrienden
Dit boekje biedt antwoorden op bekende vragen van moslims: Is de Bijbel veranderd; De kruisiging van Jezus; Is de dood van Christus belangrijk? De goddelijke Drie-eenheid. Het boekje kan besteld worden bij Johannes-Multimedia of gedownload worden.

Somali

Ku soo dhowow Nederland (boekje voor Somaliërs)
De Nederlandse vertaling van de titel luidt: "Welkom in Nederland". Dit kleurrijke boekje vertelt in woord en beeld over ons land, onze gewoonten, onze christelijke roots en onze geschiedenis. Het boekje is een zinvol geschenk dat helpt om contact met Somaliers te leggen. In aanvulling op het boekje is een website ontwikkeld (www.soo-dhowow.nl) met nog meer interessante en nuttige informatie. Via deze website kan het boekje besteld worden. Tevens kunt u daar een Nederlandse vertaling vinden.

Warsan 2012

Hiernaast kunt u de Engelse vertaling van deze Somalische christelijke muziek CD downloaden.

Turks

Emmaus-bijbelcorrespondentie cursus in Turks-Nederlands Deze cursusboekjes zijn op onze site te bestellen, maar ook te downloaden via info-contact. De cursussen hebben een klassieke heilshistorische benadering. Voor moderne moslimjongeren wellicht te ouderwets, maar voor eerste generatie migranten prima geschikt.

Het Sama-centrum van de Father House Movement biedt ook tweetalig farsi-Nederlands bijbelstudiemateriaal.

Teksten vinden in Arabische of Farsi Bijbel
Onder de downloads treft u taalhulpjes aan. Zij geven een overzicht van de Bijbelboeken in het Arabisch / Farsi met parallel lopend de Nederlandse namen. De korte uitleg van getallen is een hulpje om een Bijbelgedeelte en/of tekst te vinden.

Informatie over Arabische en Farsi Bijbels

Wilt u informatie over Bijbelvertalingen in Arabisch en Farsi (voor Iraniers en Afghanen) voordat u een keus maakt welke vertaling u het beste kunt gebruiken, bekijk dan eerst het download-document ‘Informatie over Bijbelvertalingen in Arabisch' of het Farsi document.

Downloads op deze pagina: