Wat denk jij over moslims en de islam?

Iedereen heeft het over moslims en de islam en iedereen vind er wat van. Maar weet iedereen wat de islam inhoudt en kent iedereen moslims goed genoeg om een oordeel over hen te kunnen hebben? Hoe is dat met jou?

In veel landen met een moslimmeerderheid zijn christenen tweederangsburgers. In sommige landen zijn er conflicten tussen moslims en christenen. Maar in die landen is bijna iedereen moslim of christen. Hoe is het hier? Er zijn wel veel meer christenen in ons land dan moslims, toch zijn we in Nederland allebei een minderheid.

Hoe vind jij dat je als christen met moslims moet omgaan en wat je over de islam moet denken? Wij dagen je uit om daar goed over na te denken, want vroeg of laat kun je niet om die vraag heen. Je zult ze op je werk of op school tegenkomen. Als jij denkt dat je niets met ze te maken hoeft te hebben, hebben we vier sterke redenen om toch eens stil te staan bij je leeftijdsgenoten die moslim zijn!

Misschien heb je wel interesse in moslims, maar vind je het lastig om te weten wat je nou moet denken en vinden over de islam. Wat geloven moslims nou precies, hoe anders is de islam dan het christelijk geloof, en hoe moet jouw houding zijn tegenover moslims? Snuffel eens rond hier bij [Jij]&{islam} om antwoorden te vinden op die vragen. Je vindt ze bij de FAQ, en verder bij de onderdelen spoorzoeken (10-12j.), vreemd?!, contact?! en navolging die horen bij ons jongerenpakket [Jij]&{islam}.
Je kan ook verder zoeken naar antwoorden in het boekje Allah weet het beter (zie hier rechts).

Als je jouw geloof in Jezus graag wilt uitleggen aan moslims die je tegenkomt, lees dan eens verder bij Moslims: aMission4U?

Zijn je vragen niet beantwoord of kunnen we je verder helpen, laat het ons dan weten!