Moslims: aMission4u?

Als je Jezus kent als de weg, de waarheid en het leven, dan is het bijna onmogelijk om dat voor jezelf te houden. Als je in Hem je vrijheid en je bestemming hebt gevonden, dan wens je dat leven ook toe aan andere mensen. Moslims kunnen heel serieus zijn in hun toewijding aan God, maar het hart van het evangelie ontbreekt in de islam. Daarom is het mooi als jouw leven naar moslims toe mag weerspiegelen hoe kostbaar het is om God te kennen door Jezus en om Hem toe te behoren.

Je hoeft moslims niet te vertellen dat God echt bestaat. Voor hun besef leven ze al op de weg van God en hebben zij de hoogste openbaring van God ontvangen. Als je als christen naast hen wilt staan vraagt dat respect en interesse voor hen als medemens, en tegelijk ook liefde voor de waarheid. Hopelijk kunnen ze in jouw leven herkennen dat de waarheid voor jou niet een boek is maar een Persoon. Hier vind je een paar handvatten voor het omgaan met moslims.

Het is het mooiste als onze houding naar mensen met een ander geloof iets laat zien van hoe Jezus met mensen omging. In zijn tijd stonden de verhoudingen tussen Joden en Samaritanen op scherp. Jezus ging niet mee in dat wij-zij denken. In het gesprek wat Hij voerde met een Samaritaanse vrouw kun jij misschien ook wel aanwijzingen ontdekken voor jouw contact met bijvoorbeeld een moslimvriend(in).

Misschien denk je dat je niet genoeg weet over het geloof van moslims. Dat hoeft geen reden te zijn om geen contact te maken. De ander leer je vanzelf kennen. Het is belangrijker dat je goed weet wat je zelf gelooft. Natuurlijk kan het prettig zijn om de ander beter te begrijpen. De boekjes Allah weet het beter en Rode Dromer kunnen daarbij helpen.

Als je advies of ideeën wilt over het ontmoeten van moslim-leeftijdsgenoten, neem dan contact met ons op. Je kan denken aan gezamenlijke activiteiten, maar je kan ook zelf actief bijdragen aan bijvoorbeeld een tienerclub of een jongerenkamp. Je kan ons ook uitnodigen voor je jeugdvereniging om nog eens dieper over deze dingen door te praten.