Christenvrouwen in contact met moslimvrouwen

Vrouwenwerk Evangelie & Moslims
Wil jij graag moslimvrouwen bereiken in jouw omgeving?
Juist moslimvrouwen staan open voor contact met christenvrouwen. Evangelie & Moslims wil je helpen hoe een vriendin te zijn voor een moslimvrouw in je omgeving.

Werkmap Vrouwenwerk
Om je daarbij te helpen is er bijvoorbeeld onze werkmap voor christenvrouwen die vriendschap zoeken met moslimvrouwen.
Deze werkmap is geschikt om samen met een groep vrouwen te gebruiken bij het opzetten van bijvoorbeeld een vrouwenochtend.
Graag komen we langs om jou en je groep hierbij te helpen.

Naïma-vrouwendag 2017
Elk jaar in maart is er een toerusting dag voor christenvrouwen die met moslimvrouwen werken of zouden willen gaan werken. In 2017 is deze Naïma vrouwendag op D.V. 25 maart.

Storytelling (verhalen vertellen)
Veel moslimvrouwen leren levenslessen makkelijker via verhalen dan door rationele uiteenzettingen. Evangelie & Moslims ontwikkelt samen met Het Kruispunt te Rotterdam een methode hoe je - op een voor moslims begrijpelijke manier - het verhaal van de Bijbel kunt doorvertellen. In 2017 bieden we een cursus aan om met deze methode te werken.

Het vrouwenwerk van Evangelie & Moslims biedt:

  • begeleiding om plaatselijk vrouwenwerk op te zetten, zoals vrouwenochtenden, samen sporten, workshops, inloophuizen etc.,
  • cursussen, conferenties die je motiveren en toerusten om contact te leggen met moslims. Dit gebeurt zowel landelijk als regionaal,
  • een netwerk van christenvrouwen die contact hebben met moslimvrouwen en daarbij getuige van Jezus willen zijn,

  • ondersteuning aan moslimvrouwen die Jezus willen volgen, door medewerkers van Evangelie & Moslims zelf.

Medewerkers van Evangelie & Moslims hebben zelf een moslimachtergrond of hebben gewerkt in de moslimwereld en kennen de taal, cultuur en godsdienstige achtergrond van de moslimvrouwen.

Voor vragen neem gerust contact op met Harriet@evangelie-moslims.nl

Een voorbeeld van een christenvrouw die vanuit Evangelie & Moslims wordt ondersteund leest u in de download hieronder (Aisha mijn vriendin).