Jarenlang gaf Herman Takken pastorale zorg en onderwijs aan 'zoekende' moslims en christenen met een moslimachtergrond. Daarnaast rustte hij, tijdens vele gemeente-avonden en cursussen, gemeenten en christenen toe hoe om te gaan met moslims. 

Enkele typische uitspraken van Herman:
Wat me bij het optrekken met zoveel christenen van moslimachtergrond het meest heeft getroffen, is hun toewijding en bereidheid om Jezus te volgen. Al hebben ze nog niet zoveel kennis en kunnen ze het nog niet heel mooi verwoorden, toch hebben velen een groot geloof.’

Nu ik terugkijk op mijn werk, merk ik hoe belangrijk het is dat christenen met een moslimachtergrond het zelf oppakken en het stokje overnemen. Een collega, een ex-moslim uit het Midden-Oosten, gaat nu de pastorale zorg doen. Hij kan hen beter aanvoelen.

Deze en meer opmerkingen leest u in de bijlagen met afscheidsinterviews o.a. in De Wekker (landelijk blad van de Christelijk Gereformeerde Kerken). 

U bent van harte uitgenodigd voor de afscheidsreceptie op vrijdagmiddag 1 april.

Programma:

15.00 – 15.30 Ontvangst met koffie en thee
15.30 – 17.00 Terugblik in dankbaarheid
17.00 – 18.30 Receptie

Locatie: Chr. Geref. Ichtuskerk, Grote Haag 152 te Amersfoort

De kerk ligt naast de parkeergarage ‘Koestraat’. 15-20 minuten lopen vanaf het NS station. Bereikbaar met buslijn 5 of 6

Graag opgeven wanneer u komt:

T. 033 – 4659290
E. info@evangelie-moslims.nl
I. www.evangelie-moslims.nl