Haithm, medewerker van Evangelie & Moslims en ook zelf Arabisch christen met moslimachtergrond, stelt deze vraag aan de 25 aanwezige Arabische christenen toe. Een gemêleerd gezelschap: Marokkaans, Syrisch en Irakees. Volgelingen van Jezus Christus, met een moslimachtergrond. Ook zijn er twee moslims aanwezig. Ze zijn opzoek en luisteren naar de getuigenissen van de christenen.

Zaterdag 21 mei werden zo’n 25 Arabische christenen toegerust over de Heilige Geest op de Rabita-dag in Leerdam. Evangelie & Moslims organiseert Rabita-bijeenkomsten voor Arabische christenen met een moslimachtergrond. Dit biedt hen de gelegenheid om elkaar te kunnen ontmoeten, onderwijs te ontvangen en samen Arabische liederen te zingen.

Thema van de middag was ‘de Heilige Geest’. Wanneer een moslim tot geloof komt in Jezus Christus is de Heilige Geest voor hem of haar in het begin een vreemd begrip. Maar Haithm legt uit dat de Heilige Geest komt als trooster. God werkt in ons leven, al is Hij door de Geest niet zicht zoals bij Jezus verschijning.

Ik ben altijd weer verrast wie er komen op zulke dagen. Het was bijvoorbeeld heel mooi om een Marokkaanse vrouw met haar zoon te ontmoeten, die ik al veel heb gecounseld via de telefoon. De sfeer was goed, de mensen luisteren ook echt naar elkaar’ Aldus Haithm, missionair medewerker van Evangelie & Moslims en coördinator van de Rabita bijeenkomsten.

Wilt u dit werk steunen? Maak dan een gift over op NL51INGB0003311070 t.n.v. Rabita – Arabische bijeenkomsten.