Voor het zingen van Arabische christelijke liederen vind u hier de volgende handreikingen:

1. Evangelie & Moslims verkoopt een bundel met 211 Arabische liederen, die u onderaan deze pagina vindt. Deze bundel bestaat in twee uitvoeringen: de ene alleen Arabisch, de andere met een fonetische weergave (zodat niet Arabisch-sprekenden kunnen meezingen) en met vertaling van de tekst. Van een deel van deze liederen vindt u op deze pagina mp4 presentaties waarin het gezongen lied en de tekst (ook fonetisch) zijn samengevoegd. Deze presentaties zijn goed bruikbaar voor het samen zingen van deze liederen, ook als de liederen nog niet bekend zijn of als er geen muzikale begeleiding is. 

2. Ook op deze pagina vindt u ook het al langer bestaande Arabische liedboekje Zijn liefde is mijn lied met 25 liederen. Deze zijn ook te beluisteren zijn op de bijbehorende CD, vertolkt door een Libanese muziekgroep. 

3. Ook vind u op deze pagina een printbare versie van een drietal liederen in Arabisch en Tarifit, met fonetische weergave.

-Het lied van de vrijheid / ansjid nasjied il-choeriyya  أنشد نشيد الحريت 

In Arabisch en Tarifit (Rifberber):
-U heb ik lief mijn Heer / oechibboeka rabbie Jasoe / احبك ربي يســـوع
-Dit is de dag / inna hazal yawm / إن هذا اليوم  Deze liederen kunnen beluisterd worden in Tarifit: Tḥibbeɣ-cek a Siḏi Ƹisa en Wanita ḏ nhara.

4. Op www.songs2serve.nl vindt u een aantal Arabische liederen met hun Nederlandse vertaling, inclusief de muziek. 

5. Veel liederen zijn te beluisteren op websites waarvan we er hier een paar weergeven:

Maarifa.org
Aiman Kafrouni
MP3-Tranem

 


Gerelateerd