Dit fraai uitgevoerde boekje van 47 pagina’s bevat een geheel eigen weergave van het verhaal dat Jezus vertelde en te lezen is in Lucas 10:25-37. Abdallah, vader van drie kinderen, gaat voor een zakenreis van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg wordt hij in elkaar geslagen en beroofd. Het verhaal volgt verder de lijn van het Bijbelverhaal, maar plaatst het sterk in de leefwereld van Arabische lezers van onze tijd. Wie de priester en Leviet zijn, wat hun taak is en waarom zij het slachtoffer niet helpen, wordt duidelijk gemaakt. Zij lopen met een boog om het slachtoffer heen. Ze zouden zich kunnen verontreinigen... (Leviticus 21:1-4). Het slachtoffer kan immers dood zijn. Dit religieuze motief en het feit dat er geen familiebanden zijn, weerhoudt hen ervan zich te bemoeien met het slachtoffer. Wanneer echter een man uit Samaria langskomt, krijgt hij medelijden en gaat op de gewonde man af om hem te helpen. Deze vreemdeling met een ander geloof is barmhartig. Hij blijkt een naaste te zijn.
“De barmhartige vreemdeling” spreekt veel immigranten en vluchtelingen aan die zelf werden afgewezen of gediscrimineerd. Dit boekje laat zien dat liefde en barmhartigheid belangrijk zijn dan geloofsregels of tradities.
De schrijver, voormalig directeur van een theologische opleiding in Beiroet, is een bekende internationale spreker op Arabische conferenties.

4,50

Bestellen

Er zijn 2 op voorraad. Bestel: